Buican îl ceartă pe Oprea: „ÎNCĂLCAȚI LEGEA!”


Liderul liberal vâlcean a postat un mesaj pe contul Instituției Prefectului în care atrage atenția că Independența României nu mai are aceeași dată
Pe contul oficial al instituției pe care o conduce, Mihai Oprea (foto), prefectul județului Vâlcea, a publicat un mesaj dedicat Independenței sărbătorite luni, 9 mai 2022, printr-un ceremonial religios-militar:
„Cinstim eroii vâlceni care ne-au demonstrat că valoarea supremă a unei naţiuni este patriotismul, spiritul civic și demnitatea naţională. Oameni care au sperat într-o lume nouă, fără conflicte. Rănile războiului ne vor aminti mereu cât de prețioasă este pacea. Aniversăm 145 de ani de la declararea Independenței de Stat a României. 9 mai 1877 a reprezentat pasul fundamental în consolidarea României ca stat independent şi unitar, când Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, spunea în fața deputaților țării: «Suntem o națiune liberă și independentă!», discurs urmat de adoptarea rezoluției prin care a fost proclamată Independența. Prin aniversarea celor 77 de ani de la Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial cinstim astfel, memoria unor oameni care prin jertfa lor au contribuit la sfârşitul celei mai însângerate file a istoriei secolului trecut. Respect pentru curajul şi determinarea înaintaşilor noştri! Le suntem recunoscători pentru ceea ce avem astăzi: o țară liberă și independentă. Ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața eroilor neamului românesc!”.
Printre comentariile la această postare, s-a înscris și cel al „colegului” de coaliție. Liderul liberal Cristian Buican i-a reamintit că este la guvernare și l-a felicitat în stilul său unic pe reprezentantul Guvernului PNL-PSD-UDMR în Vâlcea: „Această postare încalcă o lege în vigoare în România! Legea nr. 189 din 8 iulie 2021 privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenței Naționale a României”.