Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

1 octombrie 2020

„Brave Cut” sau donați păr pentru bolnavii de cancer


Campania „Brave Cut”, demarată de Asociația «Prietenii Spitalului Vâlcean», în parteneriat cu Fundația «Renașterea», își propune să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Campania urmărește donarea părului de la cei care doresc să ajute și crearea de către câteva saloane partenere a unor peruci. Costul perucilor nu este de ici, de colo, iar cei mai mulți pacienți nu-și permit achiziționarea uneia. Scopul campaniei este acela de a-i ajuta pe bolnavi.
„Ne-am propus să informăm femeile să-și doneze părul tocmai pentru a ajuta bolnavii de cancer, prin confecționarea unor peruci. În curând, vor fi trimise bolnavilor primele peruci. Manopera prelucrării unei peruci din păr natural variază între 200 și 400 de euro, iar pentru a crea una este nevoie de 5-7 codițe de minim 15 cm lungime. Donarea părului reprezintă o soluție pentru reducerea costurilor, dar mai ales pentru redarea încrederii și frumuseții pacientelor oncologice”, a precizat Loredana Popescu, președinte Asociația „Prietenii Spitalului Vâlcean”.
Loredana Popescu reprezintă un exemplu, ea donând păr unui salon de coafură din Râmnic. În România, peste 35.000 de femei se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an, iar 4.000 dintre ele sunt actual sub tratament. În timpul tratamentului cu citostatice, ele își pierd părul și, odată cu el, și încrederea. Tocmai de aceea, campania vine în ajutorul pacientelor. Cei interesați pot lăsa mesaj pe adresa de Facebook a Asociației „Prietenii Spitalului Vâlcean”.

Etichete: , ,

Alte articole de la Sanatate