Borza și-a dezamăgit crunt prietenii: „Nimeni nu m-a felicitat pentru intrarea în politică…”


• administratorul insolvenței CET Govora a simțit pe propria piele de ce reputație se bucură politicienii, chiar și cei care „dau o pâine albă pe masă la peste 25.000 oameni”
Remus Borza a anunțat, săptămâna trecută, intrarea sa în rândurile partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Unul dintre primele interviuri ca politician le-a oferit celor de la DC News, unde a mărturisit că și-a dezamăgit crunt prietenii cu această decizie deși „Sunt peste 25.000 de oameni care au o pâine albă pe masă dată de mine și colegii mei”: „După ce am spus public că am intrat în ALDE, m-au asaltat zeci de prieteni și mi-au zis: ‘aoleu, ai intrat în politică. De ce la ALDE?. A fost o cruntă dezamăgire. Nimeni nu m-a felicitat. Este o reacție cât se poate de firească, dar partidele sunt un rău necesar. Nu poți construi o democrație fără partide. Partidele sunt la fel de onorabile fie că vorbim de PSD, ALDE, PNL și așa mai departe. Nu la aceste construcții avem o problemă, ci la oamenii care le populează.”
Apoi, Borza a mai spus: „În politică este nevoie de mulți oameni: unul să te propună și altul să te susțină. (…) Nu aș fi respins o invitație în partid nici de la PSD, cu atât mai puțin de la PNL. Partidele mari care ar fi trebuit să se reformeze au dat dovadă de mult conservatorism. (…) Nu am venit să iau locul nimănui în ALDE, deși nimeni în politică nu vine cu scaunul de acasă. Este foarte mult egoism și egocentrism în politică (sic!)”.