Biblioteca „Antim Ivireanul”, sprijinită financiar de Primăria Râmnicului


• de fonduri vor beneficia doar filialele bibliotecii din municipiu
În ultima ședință a CL Râmnicu Vâlcea, desfășurată vineri în sala de conferințe a primăriei, consilierii locali au aprobat un raport ce privește acordarea unor sume de bani pentru sprijinirea Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”. Sumele de bani provin din bugetul primăriei, cu mențiunea că acestea sunt acordate pentru acoperirea unor cheltuieli de întreținere și funcționare a filialelor bibliotecii județene care se regăsesc doar în municipiul Râmnicu Vâlcea. Proiectul la care facem referire s-a regăsit pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 28 octombrie la punctul 23. „Raport şi proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar pentru acoperirea parţială, pe durata unui an, a cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare a filialelor din municipiul Râmnicu Vâlcea ale Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul”, se arată la punctul de 23 de pe ordinea de zi a ședinței de vineri.

Biblioteca din Goranu, o prioritate pentru managerul Remus Grigorescu

Așa cum v-am informat la momentul oportun, directorul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a declarat că biblioteca din cartierul râmnicean Goranu are nevoie de un sprijin special din partea autorităților locale. Și iată că această bibliotecă, una dintre filialele râmnicene ale Bibliotecii Județene, va putea fi modernizată cu fondurile pe care consilierii locali le-au direcționat susținerii culturii. Din spusele lui Remus Grigorescu (foto alăturat), directorul Bibliotecii Județene, clădirea filialei din Goranu este cea mai veche de pe teritoriul județului nostru care a fucționat continuu cu destinația de bibliotecă. Edificiul cultural din cartierul Goranu datează încă de la mijlocul secolului trecut. Ca atare, acum, el are nevoie urgentă de modernizări. Aici, lucrează în condiții destul de grele, dar cu mult suflet, o bibliotecară ce urmează să se pensioneze. Angajata Bibliotecii Județene Vâlcea nu dispune deloc de cele necesare unei biblioteci municipale, condițiile fiind mai grele decât multe dintre cele pe care le au bibliotecile din mediul rural. În filiala de la Goranu, nu este nici măcar asigurată alimentarea cu apă curentă. Singura utilitate care amintește totuși de faptul că biblioteca funcționează în secolul al XXI-lea și nu în cel de-al XIX-lea este curentul electric!
În numere viitoare ale cotidianului nostru vom reveni cu un punct de vedere al managerului Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” legat de destinațiile pe care le vor avea banii repartizați din bugetul Primăriei Râmnicului.

Posting....