Bandă periculoasă de tâlhari, în arest


Polițiștii orașului Bălcești și Secției 10 Măciuca au depistat trei persoane bănuite de săvârșirea unei tâlhării, comisă în noaptea de 28 februarie/1 martie, în comuna Fârtățești: „În dimineața zilei de 1 martie, polițiștii au depistat, imediat după săvârșirea faptei, trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, din Râmnicu Vâlcea și Ionești, bănuiți de comiterea unei tâlhării. În fapt, polițiștii au fost sesizați în cursul nopții, de o femeie din comuna Fârtățești, cu privire la faptul că, la poarta sa este parcat un autoturism în care se află trei bărbați. Ulterior, persoanele bănuite ar fi pătruns fără drept în locuința familiei, având asupra lor o crosă de golf, un pistol de jucărie şi două staţii portabile de emisie-recepţie și ar fi sustras două telefoane mobile. Au fost demarate imediat investigațiile, mașina în cauză fiind depistată în comuna Fărtățești, iar cele trei persoane fiind conduse la sediul postului de poliție, asupra acestora fiind găsite telefoanele și pistolul de jucărie. De asemenea, șoferul a fost testat alcooloscopic, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg-l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” este concluzia IPJ.

Tâlhar din Drăgășani, după gratii
Polițiștii orașului Bălcești, Secției 10 Poliție Rurală Măciuca și cei din cadrul Posturilor Stănești și Fârtățești au reținut un bărbat bănuit comiterea unei tâlhării în data de 27 februarie a.c., pe raza comunei Stănești: „Miercuri, 28 februarie, polițiștii au reținut pentru 24 de ore, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, un bărbat de 34 de ani, din Drăgășani, bănuit de săvârșirea unei tâlhării, comisă cu o zi înainte, victima fiind o bătrână din comuna Stănești. În fapt, la data de 27 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie din comuna Stănești a fost tâlhărită, fiindu-i sustras telefonul mobil. Au fost demarate imediat cercetările, constatându-se că femeia se afla la domiciliu, când bărbatul ar fi intrat peste ea în casă și i-ar fi smuls telefonul, fugind apoi în stradă. Polițiștii au înregistrat un dosar penal, iar în urma investigațiilor efectuate, persoana bănuită a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Judecătoriei orașului Bălcești cu propunere de arestare preventivă” ne informează IPJ.

Taximetrie ilegală, la Prundeni
Polițiștii Secției 4 Prundeni au depistat un șofer care transporta persoane în regim de taxi, fără a deține autorizație legală: „Miercuri, de 28 februarie a.c., polițiștii au oprit în trafic, pe Drumul Național 64, în Prundeni, un bărbat din comuna Orlești, care transporta în regim de taxi, 3 persoane, fără a avea autorizație pentru această activitate. Conducătorului auto i s-a probat repetabilitatea activității de transport ilegal de persoane contra cost, fără a deține autorizație taxi valabilă, fiind sancționat contravențional și dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioada de 6 luni” reiese din raportul Poliției.

Șofer fără permis de conducere, surprins în trafic
În noaptea de 28 februarie a.c., polițiștii au oprit în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 17 ani, din Bălcești: S-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.