Aventura „olarilor” în Cupa României s-a încheiat în turul al II-lea


• Flacăra Horezu – Pandurii 2 Târgu Jiu 0-1
Miercuri, pe Stadionul „Treapt” din Horezu, „olarii” antrenorului Vasile Ilinca s-au aflat în faţa atingerii unei performanţe istorice pentru echipa lor. Flacăra Horezu şi Pandurii 2 Târgu Jiu s-au duelat pentru obţinerea preţiosului „bilet” ce asigura prezenţa în cel de-al treilea tur al Cupei României, ediţia 2014/2015. Din păcate pentru echipa vâlceană (care activează în Liga a IV-a judeţeană), adversara din judeţul Gorj şi-a dovedit plusul de experienţă câşti­gat la nivelul fotbalului naţional, impu­nându-se la capătul unui meci destul de echilibrat. Formaţia Pandurii 2 Târgu Jiu nu a fost cu nimic superioară grupării din Horezu, însă golul marcat de Constantin Cocină, în minutul 45, a făcut diferenţa. Prin prisma acestei reuşite, gruparea gorjeană s-a impus la limită (scor final 1-0) şi s-a calificat în turul al III-a din cadrul Cupei României.
În jocul de miercuri, în tabăra noastră s-a resimţit lipsa a patru-cinci jucători. Conform spuselor tehnicianului echipei din oraşul de pe Luncavăţ, aceştia sunt fie accidentaţi, fie nu au revenit încă din vacanţă, ei fiind aşteptaţi la debutul întrecerii fotbalistice judeţene. Astfel, după ratarea promo­vării în Liga a III-a, Flacăra Horezu mai suferă o dezamăgire şi se opreşte, la fel ca şi Hidroelectra anul trecut, în turul secund al Cupei României. Echipa din oraşul primarului liberal Ilie Fârtat poate rămâne însă cu mândria că, în primul tur al întrecerii, a depăşit totuşi o echipă de Liga a III-a, Viitorul Municipal Craiova (scor 2-0).

Cinci echipe din Oltenia s-au calificat mai departe

Pe lângă Flacăra Horezu, alte şapte formaţii din regiunea noastră au fost implicate în meciurile din turul II al Cupei României. Judeţul Gorj s-a dovedit invincibil în această fază, toate cele trei echipe participante calificându-se în faza următoare. Un singur joc nu s-a disputat, CS Podari impunându-se la „masa verde” în faţa Universităţii Cra­iova, echipa patronată de Adrian Miti­telu nemaivând jucători, antrenori sau buget cu care să participe în competiţii.
Miercuri, 30 iulie
Minerul Anina – Minerul Motru 1-6
Minerul Mehedinţi – Energia Turceni 4-5
Flacăra Horezu – Pandurii II Târgu Jiu 0-1
AS Milcov – CS Vişina Nouă 8-1
CS Podari – FC Universitatea Craiova 3-0

Vâlcea va avea din nou reprezentantă în Cupă începând cu turul IV

Chiar dacă momentan a rămas fără nicio participantă în competiţia „knock-out” a fotbalului românesc, judeţul nostru va avea din nou reprezentantă în Cupa României începând cu turul IV al întrecerii. CS Municipal Râmnicu Vâlcea va lua startul în data de 27 august, atunci când în Cupa României vor participa şi echipele din Liga a II-a. Partida municipalilor va avea loc cu numai câteva zile înaintea debutului campionatului din Seria Vest a eşalonului secund.