Două vâlcence joacă în semifinalele Mondialului Under 18 din Macedonia


• Iulia Andrei şi Flori Craiu se luptă astăzi pentru calificarea în finala întrecerii
• adversare le vor fi reprezentantele Muntenegrului. Meciul va începe de la ora 18.00

Echipa naţională de tineret a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, organizat în Macedonia. Miercuri, în urma unui meci entuziasmant reuşit în faţa selecţionatei Olandei, sportivele pregătite de către antrenorul Aurelian Roşca au reuşit să treacă de faza sferurilor de finală după o victorie concludentă, scor final 36-22 (22-12 la pauză). Fostul antrenor al echipei Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea a dus, iată, echipa noastră în „careul de aşi” al întrecerii mondiale, reprezentativa tricoloră fiind neînvinsă până în acest moment la turneul din Macedonia, după cele patru victorii obţinute în faza grupelor, succesul din optimi în faţa Croaţiei, cel din sferturi cu Olanda, precum şi remiza cu Danemarca tot în grupe. La această performanţă deosebită a handbalului românesc la nivel juvenil au contribuit şi două jucătoare vâlcence get-beget. Este vorba despre interul Iulia Andrei (foto stânga), căpitanul echipei Colegiului Energetic, şi Florentina Craiu (foto dreapta), pivotul de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea. De asemenea, în lotul cu care Aurelian Roşca încearcă să cuce­rească o medalie în Macedonia se regă­sesc mai multe jucătoare care s-au format tot la Colegiul Energetic, dar şi la Centrul Naţional de Excelenţă. În acest sens, le putem aminti pe Oana Bucă, Alina Ilie, Andreea Taivan, Alexandra Dindiligan, Lorena Ostase, Maria Roşca, Daniela Corban sau Sonia Vasiliu.

Trei echipe din Grupa C au ajuns până în semifinale
Partidele din penultimul act al Mondialului Under 18 din Macedonia se vor disputa astăzi. În această fază, selecţionata noastră va avea de înfruntat o adversară destul de incomodă, naţionala Muntenegrului. Elevele antrenorului Roşca s-au mai întâlnit însă cu reprezentantele micuţei naţiuni ex-iugoslave şi cunosc forţa de joc a „urmaşelor” Katarinei Bulatovic. Meciul este programat cu începere de la ora 18.00, partida putând fi vizionată din România prin intermediul link-ului pus la dispoziţie pe site-ul Federaţiei Române de Handbal. În cea­laltă semifinală de astăzi, Danemarca va întâlni Germania. Ca o raritate pentru un turneu final de anvergură mondială, tre­buie remarcat faptul că trei dintre cele patru echipe care participă în faza semi­fi­nalelor s-au aflat în aceeaşi grupă! Dane­marca, România şi Germania s-au duelat şi în cadrul Grupei C, ele încheind prima manşă a întrecerii exact în această ordine.

O medalie la CM Under 18 = 10.000 de lei pentru fiecare jucătoare
Înainte de plecarea delegaţiei noastre spre Macedonia, oficialii Federaţiei Române de Handbal au stabilit obiectivul echipei pregătite de antrenorul Aurelian Roşca. S-a convenit ca obţinerea unei medalii să fie scopul pentru care jucătoarele se vor lupta la CM Under 18 din Macedonia, îndeplinirea obiectivului urmând să aducă primii bani serioşi din cariera tinerelor sportive. Astfel, nu ne putem da seama dacă mai-marii FRH au avut sau nu încredere în forţa acestei echipe de a câştiga o medalie (performanţă de care este foarte aproape), însă cert este faptul că fetelor le-au fost promise prime destul de consistente. Rămâne de văzut cum vor reuşi oficialii de la Bucureşti să achite câte o sută de milioane de lei vechi fiecărei handbaliste în eventualitatea în care selecţionata noastră va încheia întrecerea pe podiumul Campionatului Mondial.