Astăzi, în Sala Sporturilor „Traian”: Derby-ul Olteniei la handbal feminin


• HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova, ora 17.00

După două victorii obţinute de handbalistele vâlcene în tot atâtea meciuri oficiale disputate pe teren propriu în anul 2015, elevele antrenorilor Dumitru Muşi şi Maria Duca întâlnesc o echipă aflată în mare formă. HC Municipal Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova se vor duela astăzi în partida ce poate fi considerată derby-ul Olteniei la handbal feminin, acestea fiind de altfel singurele formaţii din regiune care evoluează în eşalonul de elită. Chiar dacă au obiective diferite pentru acest sezon – Craiova propunându-şi calificarea în cupele europene, iar Vâlcea accederea în play-off-ul Ligii Naţionale – diferenţa de valoare dintre cele două echipe nu este tocmai una mare, partida fiind deschisă oricărui rezultat. Totuşi, trebuie să recunoaştem că sportivele din Bănie pornesc cu prima şansă la obţinerea victoriei în confruntarea din această după-amiază, însă avantajul propriului teren poate fi un atu important pentru echipa noastră. În plus, vâlcencele se află într-o evidentă creştere de formă, confirmată şi prin succesul din optimile Cupei României în faţa prahovencelor de la CSM Ploieşti, ele dorind să se revanşeze în faţa suporterilor după eşecul neaşteptat suferit pe terenul clujencelor de la Universitatea. Toate aceste elemente fac ca partida din această seară să se anunţe una extrem de disputată, în care fiecare formaţie va da totul pentru obţinerea maximului de puncte. „Ne aşteaptă un meci greu cu echipa din Craiova. Cred că cine se va motiva mai bine şi va da mai mult pe teren se va şi impune la finalul meciului. Nu putem spune că sunt mari diferenţe între cele două echipe. Însă, trebuie să recunoaştem că SCM Craiova practică un joc în viteză, cu care poate pune probleme oricărui adversar”, a comentat succint antrenorul de la HC Municipal, Dumitru Muşi.
Ar mai fi de amintit faptul că partida programată în această după-amiază, cu începere de la ora 17.00, este ultima care se dispută în cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naţionale feminine. Înaintea partidei, HC Municipal ocupă poziţia a noua în ierarhie, având 17 puncte acumulate. De partea cealaltă, sportivele de la SCM Craiova, pregătite de antrenorul Aurelian Roşca, se află pe un onorant loc patru, cu 33 de puncte. Etapa viitoare, programată la finalul acestei săptămâni, HC Municipal va evolua în deplasare, chiar pe terenul adversarei întâlnite în optimile Cupei României, CSM Ploieşti.

Vâlcencele vor apărea din nou pe „micile ecrane”

Televiziunile de sport din România par să fi prins drag de echipa noastră, transmiţând tot mai des evoluţiile elevelor antrenorilor Muşi şi Duca. Aşa cum s-a întâmplat şi runda trecută, când HCM a evoluat la Cluj Napoca, meciul formaţiei de la poalele Capelei va putea fi urmărit de către împătimiţii sportului şi prin intermediul „micilor ecrane”. Astfel, cei interesaţi trebuie să ştie că postul DigiSport2 a inclus în grila sa partida dintre HCM Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova, întâlnirea putând fi urmărită în direct, cu începere de la ora 17.00.

Rezultatele etapei a XVI-a

Duminică, 25 ianuarie
HC Dunărea Brăila – Unirea Slobozia 35-26
HCM Roman – CSM Ploieşti 23-15
Corona Braşov – Universitatea Constanţa 33-25
Mureşul Tg. Mureş – HC Zalău 24-26
HCM Baia Mare – Cetate Deva 34-17
CSM Bucureşti – Universitatea Cluj 38-28
Clasament: HCM Baia Mare 45p, CSM Bucureşti 41p, Corona Braşov 39p, SCM Craiova 33p, HCM Roman 32p, HC Dunărea Brăila 27p, HC Zalău 22p, CSM Ploieşti 18p, HCM Râmnicu Vâlcea 17p, Cetate Deva 15p, Universitatea Neptun Constanţa 13p, Unirea Slobozia 12p, Universitatea Alexandrion Cluj 11p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt locuri asigură calificarea în play-off