Asfalt nou, la Malaia!


Profitând de vremea frumoasă de la începutul lunii aprilie, angajații Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Vâlcea au demarat lucrările de asfaltare pe un nou drum din Vâlcea (dintre cele care se află în administrarea Consiliului Județean). Este vorba despre Drumul Județean 701D, în zona Ciungetu, pe raza comunei Malaia. Ca și la celelalte drumuri care au fost asfaltate în județul nostru în ultima perioadă, pentru modernizarea drumului din Malaia este folosit asfalt produs la noua stație RAJDP din comuna Galicea.
Prezent marți, 6 aprilie 2021, în comuna Malaia pentru a verifica ritmul în care au început lucrările, dar și calitatea asfaltului turnat, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că dorește ca, în anul 2022, acest drum județean să fie asfaltat începând din DN7 A, pe Valea Latoriței și până la Ciungetu.
„Am început asfaltarea pe DJ 701D, în zona Ciungetu, comuna Malaia. Lucrăm cu asfalt de la noua stație din dotarea RAJDP. Este un asfalt de calitate, așa cum ne dorim să avem pe toate drumurile județene. Chiar dacă anul acesta am primit cu 5 milioane de lei mai puțin pentru drumurile județene, sunt alături de comunitatea din Malaia, de primarul Gheorghe Dinculescu, și vom continua lucrările de asfaltare pe acest drum, unul dintre cele mai frumoase drumuri turistice din Vâlcea. Ne-am propus ca, anul viitor, să avem acest drum asfaltat, din DN7 A, pe Valea Latoriței și până la Ciungetu”, a precizat Constantin Rădulescu.