Așa cred eu


Nu comentez rezultatele PSD, PNL și USR+ obținute în Vâlcea la europarlamentare pentru că s-au găsit și se mai găsesc destui comentatori să o facă. Dar nu mă pot abține să nu spun câteva cuvinte despre alte ALDE, partidulețul ce părea să se facă așa mare acum aproximativ trei ani, dar care a început să se dezumfle vertiginos acum un an, când un bătrânel țâfnos a început să se creadă buricul politicii vâlcene.
Războiul deputatului Lovin pentru controlul total al organizației Vâlcea a condus la un rezultat jenant pentru ALDE (formațiunea care, în 2016, obținea peste 4.000 de voturi în Râmnic și peste 12.000 în județ), liberal-democrații europeni adunând duminică ceva mai mult de 2.000 de voturi la Râmnic și cam 8.200 în județ. Vorbim despre același parlamentar care a încercat de două-trei ori să schimbe șeful organizației în speranța că va conduce tot el din umbră.
Gunoiul ascuns sub preș de Tăriceanu despre ce se întâmplă la conducerea organizației Vâlcea, înlăturarea oamenilor care au avut rezultate în 2016, dar și gafele politice la nivel național au condus ALDE la un adevărat dezastru în politica vâlceană.
Din păcate, sau poate din fericire, ALDE a pierdut nu numai lupta. A pierdut și războiul!
Așa cred eu.