Așa cred eu


Chiar dacă „Curierul de Vâlcea” a relatat în ultimii ani de nenumărate ori despre Remus Borza, personal nu l-am întâlnit decât în două ocazii. De fiecare dată în cadru public, oficial. Prima dată în ședința Consiliului Județean din 23 iunie 2016, iar a doua oară, aproximativ o lună mai târziu, în Adunarea Generală a Creditorilor CET Govora, pe 22 iulie. De fiecare dată, Borza a avut un limbaj greu de suportat de un om NORMAL. Un limbaj (și folosesc aceste adjective încercând să fiu delicat cu cititorii cotidianului nostru) narcisist, misogin și vulgar.
Dacă este bun sau nu în meseria lui, pot aprecia alții. Dar ceea ce a încercat să facă acest om la CET Govora depășește orice limită a bunului simț în afaceri. Mai exact, a amenințat cei trei beneficiari ai CET (putem spune că sunt și singurii – USG, Oltchim și populația Râmnicului) că dacă nu acceptă mărirea tarifului la energie (abur sau curent) „închide robinetul”. Acest lucru în condițiile în care chiar el recunoaște că prețurile CET sunt umflate artificial de costuri care nu ar trebui să existe în calculație!
Ceea ce nu spune public Remus Borza este faptul că EL VREA 3% din banii dați creditorilor (inclusiv din vânzarea activelor), din veniturile suplimentare aduse și din reducerile comerciale. Sula în coaste pusă beneficiarilor nu este altceva decât o creștere a veniturilor sale cu zeci de mii de euro lunar!
Dacă Adunarea Generală a Creditorilor ar fi acceptat planul lui Borza, acesta ar fi urmat să primească lunar, doar din renegocierea contractului cu Oltchim, aproximativ 8.000 de euro, bani care s-ar fi adăugat la comisionul fix de 30.000 de euro, dar și alte câteva mii, chiar zeci de mii de euro, din contractul denunțat cu USG și cel cu locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea.
Concluzia este, cel puțin așa cred eu, că domnul Borza a vrut să înlocuiască „băieții deștepți” de la CET cu avocatul practician coordonator al administratorului judiciar de la EuroInsol.
Problema este că noi nu dorim să înlocuim „băieții deștepți”. Vrem să dispară!