Armata a făcut senzaţie: Geniştii au depus jurământul în faţa a sute de vâlceni!


• conducerea Centrului „Panait Donici” a mutat festivitatea chiar în inima târgului pentru prima dată de la înfiinţarea instituţiei în anul 1975
Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ceremonia de depunere a Jurământului Militar de către cei 72 de soldați profesionişti din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” a adunat, în centrul Râmnicului, câteva sute de curioşi.
În premieră absolută, clipa maturităţii pentru geniştii de la „Panait Donici” a fost gândită ca un eveniment care să rămână în memoria colectivă a cetăţii. Lovitură de imagine a fost în mod sigur pentru că, doar la 1 Decembrie 2016, defilarea condusă de însuşi locotenent-colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton, comandantul Centrului, prin inima Râmnicului a fost însoţită de o aşa mulţime şi un aşa interes.
Pentru succesul acestei misiuni inedite, trebuie menționați locotenent-colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton – comandantul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”, lt. col Marius Gâju – şeful Statului Major, lt. col Silviu Stănculescu – şeful Instrucţiei şi Educaţiei în cadrul Centrului, iniţiatorul evenimentului, şi căpitanul Radu Mihai Alexandru – ofiţerul cu relaţiile publice.