Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 august 2020

Arhiepiscopia Râmnicului organizează proiect social pentru sprijinirea celor căzuți în păcatul alcoolului


Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului va derula, începând din luna iulie 2020, un nou proiect social pentru persoane aflate în situații de risc psiho-social, cauzate de dependența de alcool. Proiectul, intitulat „Alcoolici anonimi-Vâlcea”, va fi derulat la biserica Parohiei Cetățuia din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Prima întâlnire va avea loc în data de 8 iulie, ora 17.00, iar cei care doresc să participe la aceste întâlniri, sunt rugați să se programeze la numărul de telefon 0754.362.449 (Iulian Popescu, coordonator).
Alcoolismul este o dependență foarte des întâlnită, cu foarte multe consecințe fizice și psihice atât asupra persoanei consumatoare, cât și asupra persoanelor din jur, mai ales din cauza violenței, agresivității sau producerii accidentelor de orice natură. Această dependență de alcool se află în strânsă legătură cu contextul personal, familial, social, economic, și anume diferite stări de criză prin care pot trece persoana în cauză, familia și societatea. Astfel, în contextul epidemiologic actual, din cauza suferinței sufletești, fizice, a anxietății sau nesiguranței locului de muncă, a fost înregistrată o medie mai mare a consumului de alcool.
De aceea, pentru a preveni consumul de alcool, ori pentru a atenua consecințele acestei adicții, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, va implementa la nivelul județului Vâlcea proiectul „Alcoolici anonimi – Vâlcea”.

 

Informații despre proiect

 

„Scopul acestui proiect este să ofere sprijin săptămânal în recuperare pentru persoanele dependente de alcool din municipiul Râmnicu-Vâlcea şi judeţul Vâlcea, într-un mediu care încurajează susţinerea abstinenţei. Totodată, între obiectivele acestui proiect se află și prezentarea unor alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber. Proiectul «Alcoolici anonimi – Vâlcea» va fi derulat în cadrul Parohiei Cetățuia, Protoieria Râmnicu-Vâlcea, întrucât parohia deține un spațiu adecvat derulării acestui program. Reabilitarea psiho-socială oferită în cadrul acestui program nu va include terapie medicamentoasă, ci se va axa pe terapia de grup, în cadrul căreia fiecare beneficiar poate vorbi despre sentimentul de marginalizare sau alte stări sufletești prin care trece, beneficiază de experiența celorlalți, reînvață să se integreze într-un grup, conștientizând faptul că dependența de alcool este o boală și reușesc să dobândească încredere în abstinență, pe care o credea imposibilă. Responsabil de buna desfășurare a programului va fi părintele paroh Bărbuț Emanuil, de la Parohia Cetățuia, Protoieria Râmnicu-Vâlcea. De asemenea, întâlnirile din cadrul proiectului vor fi coordonate de domnul Iulian Popescu. Cei care doresc să participe la aceste întâlniri, sunt rugați să se programeze la numărul de telefon 0754.362.449, domnul Iulian Popescu”, a precizat Adriana Viorica Iancu, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului.
• Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Eveniment