Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 august 2020

APIA eliberează adeverinţe pentru fermieri


Adrian-PinteaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă – Campania 2012, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia, se arată într-un comunicat al APIA Vâlcea.

Documentul care poartă autograful directorului Adrian Pintea (foto) mai menţionează că lista de condiţii pentru beneficiari cuprinde numeroase repere. Astfel, potrivit APIA, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2012 va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru SAPS pentru anul 2012 şi că au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a Beneficiarului, conform reglementarilor în vigoare.

„Nu pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie). De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite”, se arată în comunicatul Agenţiei.

APIA menţionează că valoarea creditului poate fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS, astfel: a) pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în ziua anterioară datei solicitării creditului; b) pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2012 inclusiv – la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2012.

Poți comenta aici

Alte articole de la Uncategorized