ANUNȚ OFICIAL: Valoarea coșului de consum pentru septembrie 2021 a fost actualizată!


CNS Cartel ALFA evidențiază că nivelul acestuia pentru o singură persoană e aproape dublu față de salariul minim net pe economie
Viața tinde să devină tot mai scumpă, aproape un lux în România! Explozia inflației și scăderea puterii de cumpărare din această toamnă sunt confirmate pe fondul crize sanitare și politice.
Printr-un comunicat oficial de presă, cea mai mare confederație sindicală din România subliniază că valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent al unei familii de doi adulți și doi copii pentru luna septembrie 2021 este de 7.234 lei pe lună. Valoarea coșului pentru o familie de doi adulți și un copil este de 5.993 lei pe lună în vreme ce pentru o familie de doi adulți fără copii este de 4.417 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 2.708 lei pe lună.
Potrivit aceluiași document, cea mai mare creştere s-a înregistrat cu tarifele utilităților (+14,5%). În structura coşului se pune însă accent pe energia termică furnizată centralizat, pentru care încă nu au venit facturile scumpite, însă în mod cert vor veni în perioada următoare.
În context mai este de amintit că, în timpul guvernării vâlceanului Florin Cîțu, salariul minim a crescut la doar 1.524 lei!
Sursă foto: Arhivă