ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ înaintea alegerilor: DSP VÂLCEA recomandă alegătorilor să își scaneze singuri cărțile de identitate!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până sâmbătă, 5 decembrie 2020, au fost confirmate 8.266 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și au fost înregistrate 105 decese. Tot sâmbătă, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflău internate 172 de persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 28 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 132 – cu forme medii, 12 – internate în secția ATI.
„În județ, sunt 33 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 6.641 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 31.864 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 22.354 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2”, au transmis reprezentanții DSP Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
„În baza Legii nr, 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 81 de decizii de izolare și 59 de decizii de carantină, în prezent, 886 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 542 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, se mai arată în comunicatul transmis sâmbătă de către reprezentanții DSP Vâlcea.

Sfaturi utile pentru alegători

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au transmis și unele sfaturi pentru persoanele care vor merge duminică, 6 decembrie 2020, pentru a vota în cadrul alegerilor parlamentare. Astfel, participanții la vot sunt îndemnați să respecte următoarele reguli sanitare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2:
• purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise, cât și în cele deschise;
• păstrarea distanței sociale față de alte persoane;
• evitarea contactului fizic cu membrii secțiilor de votare (ex: scanarea individuală a cărții de identitate; aplicarea individuală a autocolantului cu mențiunea „votat” pe cartea de identitate);
• utilizarea dezinfectantului pentru tegumente pus la dispoziție în secțiile de votare, atât la momentul intrării în secție, cât și la părăsirea acesteia.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea