ANTRENOR NOU pentru tricolore! Primul obiectiv: calificarea la Olimpiadă


Marți, 19 ianuarie 2021, la orele prânzului, la Sala Floreasca din București, reprezentanții Federației Române de Handbal au organizat o conferință de presă la care au participat Alexandru Dedu – președintele FRH și noul selecționer al naționalei feminine de handbal. Cum se cunoaște, fostul selecționer, Bogdan Burcea, a fost demis săptămâna trecută de către membrii Comisiei Tehnice a FRH din cauza rezultatelor slabe pe care naționala de handbal feminin a României le-a obținut la Campionatul European din Danemarca, organizat în luna decembrie a anului trecut.
La 38 de ani, Adi Vasile (foto, în dreapta imaginii), antrenorul CSM București, este și selecționerul echipei naționalei României. Tehnicianul a semnat un contract valabil până în 20 decembrie 2021. Prezent la conferința de presă, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu (foto, în stânga imaginii), s-a declarat liniștit de alegerea făcută la 12 ianuarie 2021 de Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal: „Adrian Vasile a acceptat să fie antrenorul echipei naţionale şi ne-am pus de acord, iar acum vom semna contractul. Eu sunt mai liniştit acum. Avem un staff tehnic, avem un program clar de pregătire şi de abordare a primului obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice. Lucrurile sunt puse pe un drum corect, spun eu. Contractul este valabil până pe 20 decembrie anul curent şi îmi doresc din suflet să ne oblige actualul staff tehnic să semnăm pe tot ciclul olimpic pentru Paris”.
La rândul său, Adi Vasile a declarat că așteaptă acest moment de când s-a apucat de antrenorat: „Este extrem de onorant să fiu în această poziţie. Fără îndoială este cea mai mare onoare a vieţii mele să fiu antrenorul echipei naţionale. Este un drum pe care de abia aştept să-l începem. Eu şi staff-ul meu suntem foarte motivaţi să ne îndeplinim primul obiectiv de a ne califica la JO de la Tokyo”.
În paralel, Adi Vasile va continua ca antrenor la CSM București. Noul selecționer și-a prezentat și staff-ul tehnic, singura noutate fiind cooptarea antrenorului secund, norvegianul Bent Dahl. În rest, va rămâne cu aceiași oameni din mandatul lui Bogdan Burcea: antrenorul cu portarii Jaume Fort Mauri, analistul Radu Cheregi și cei din staff-ul medical.
• Sursă foto și text: SPORTSNET GROUP