ANCOM a dat ok-ul: putem să vedem filme în aer liber, din mașină!


Prin intermediul unui comunicat de presă, Autoritatea Națională pentru Administrare și reglementare în comunicații (ANCOM) a anunțat că a licențiat transmisiile pentru evenimente de tip drive-in.
„Pentru că în perioada stării de urgență am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licențe pentru frecvențe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente. Astfel, publicul se va putea bucura în siguranță de spectacole din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio. Și industria de entertainment, la fel ca întreaga societate, se adaptează condițiilor actuale și mă bucur că, printr-o buna colaborare cu Consiliul Național al Audiovizualului, am putut identifica rapid o soluție pentru ca aceste evenimente să se poată desfășura în condiții optime”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Procedura de solicitare a unei licențe temporare

În contextul măsurilor de distanțare socială, pentru organizarea unor evenimente de scurtă durată, destinate divertismentului unui public restrâns și într-un areal limitat de către organizatorii de spectacole sau de concerte de tip drive-in, este necesară alocarea de către ANCOM a unei licențe temporare de utilizare a frecvențelor radio pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente.
Tipul de aplicație urmărit de solicitanți este transmiterea coloanei sonore către participanții la evenimente de tip drive-in, în care spectatorii se află în propriile autovehicule. Acesta constituie o alternativă la evenimentele desfășurate în sălile de cinema tradiționale și concertele în aer liber cu spectatori. Licența de utilizare a frecvențelor va fi eliberată pentru o perioadă de maxim 30 de zile.
Licența va fi acordată atât persoanelor juridice, cât și socieăților fără personalitate juridică și persoanelor fizice în urma completării și transmiterii de către solicitant a unui formular-tip, însoțit de o documentație care susține soluția tehnică propusă, în conformitate cu reglementările tehnice aplicabile.
Transmiterea cererii se poate efectua către sediul central sau către orice structură teritorială a ANCOM fie prin depunere, personal sau de către un reprezentant al solicitantului, fie printr-un serviciu poștal sau ca înscris în formă electronică. În acest ultim caz, este important ca acestuia să i se fi încorporat, atașat sau asociat o semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul respectiv și generată cu ajutorul unui dispozitiv securizat de creare a semnăturii electronice prin intermediul Registraturii online a ANCOM.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al ANCOM

Posting....