Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

Amplă acțiune de împădurire, desfășurată de angajații CEZ Oltenia


• sub sloganul „Puietii de azi vor deveni padurea de maine”, angajatii CEZ s-au mobilizat inca de la inceputul Lunii Padurii si au plantat 5.810 puieti in 3 zile
Parteneriatul dintre Grupul CEZ in Romania si Ocoalele Silvice din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea a dat roade si in anul acesta. Voluntarii si-au unit fortele si au plantat puieti de plop, salcam, stejar, gorun si frasin.
Plantarile organizate anul acesta au debutat concomitent in judetele Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea, intr-o zi racoroasa de 16 martie. Cu toate acestea, cei 24 de voluntari CEZ din Gorj au reusit plantarea a 1050 puieti de stejar si frasin in localitatea Calnic. In judetul Valcea, 16 voluntari au imbogatit zona de verdeata din localitatea Nicolae Balcescu, cu 200 de puieti de salcam. 300 de puieti de stejari se vor inalta falnic in zona Padurii Sarului, in apropiere de Slatina, judetul Olt, motiv de mandrie pentru cei 22 de voluntari CEZ care i-au sadit. Locuitorii localitatii Jidostita din judetul Mehedinti se vor bucura de acum de cei 150 de goruni plantati de 10 voluntari energici.
Pe 17 martie, a venit randul comunei Cateasca, judetul Arges, zona in care 25 de angajati CEZ au plantat 1950 puieti de salcam.
Recordul ii revine insa judetulul Dolj, unde s-au plantat 3500 de puieti de salcam, intr-o singura zi. Aici ne-am alaturat initiativei Agentiei de Protectie a Mediului Dolj care a mobilizat 320 de voluntari, printre care si studenti de la Facultatea de Geografie din Craiova, care au fost transportati la locul de plantare, cu un autocar pus la dispozitie de Grupul CEZ in Romania.
Zona aleasa pentru aceasta activitate este situata intre localitatile Tamburesti si Murta iar cei 32 de angajati ai Grupului CEZ prezenti la activitate au fost autorii plantarii a aproximativ 2000 de puieti.
In ultima zi de plantari, 18 martie, voluntarii nostri, in numar de 15, au ajuns in judetul Teleorman, in Padurea Vedea unde s-a reusit plantarea a 160 de puieti de plop. Puietii arboricoli au fost pusi la dispozitie de catre Ocoalele Silvice din zona de operare a Grupului CEZ In Romania, iar gestionarea fondului forestier astfel creat ramane sub supravegherea acestora.
Continuam sa dam o mana de ajutor in mentinerea echilibrului ecologic, iar marirea anuala a fondului forestier este una dintre cele mai bune solutii in acest sens.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

Alte articole de la Actualitate