AMENDĂ BAROSANĂ pentru un șofer care gonea cu aproape 170 de km/oră în localitate


Polițiștii vâlceni ne-au anunțat că, în ultimele zile, au desfășurat mai multe controale pe drumurile din județ pentru depistarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație. Astfel, au fost aplicate peste o sută de sancțiuni pentru nefolosirea centurii de siguranță, 60 de sancțiuni în cazul bicicliștilor care nu au respectat regulile de conducere pe «două roți». În vizorul oamenilor legii au intrat și 30 de pietoni, care au fost sancționați pentru că au traversat străzile prin locuri nepermise.
Dintre miile de șoferi verificați, 135 au rămas, temporar, pietoni, 64 fiind astfel pedepsiți pentru că condus cu viteză. Au fost constatate și 30 de depășiri prin loc nepermis, dar și șapte situații în care șoferii se urcaseră la volan chiar dacă se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Cel mai interesat (și relevant) exemplu despre cum se poate încălca legislația rutieră cu bună știință este cel al unui șofer care a condus pe sector de drum în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră cu nu mai puțin de 166 de kilometri la oră! S-a întâmplat pe DN 64, la Tătărani, pe sensul Râmnicu Vâlcea – Drăgășani. Cu această viteză a fost depistat de aparatul radar TruCam un șofer domiciliat în județul Olt.
„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.900 lei. A fost dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni cu privire la această situație.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea