Am primit la redacție: „Un clopot pentru o biserică din Ardeal”


A trecut o săptămână de la începutul campaniei „Un clopot pentru o biserică din Ardeal”. Mă bucur să constat că avem creștini care încă ne sunt alături. Avem 1.000 lei în cont pentru schimbarea bătrânului clopot care a slujit comunitatea românească din Mărtănuș timp de 95 de ani. Nu e mult, dar este un început plin de speranță.
Iată povestea clopotului pentru cei care nu o cunosc. Clopotul vechi este „donat bisericii din satul Mărtănuș de Ioan Popescu, în anul 1925, în amintirea fiului său Ioan, mort în războiul din 1916 pentru Întregirea Neamului”, așa cum este inscripționat chiar pe clopot. Ca un bocet amintind de jertfa lui Ioan a rămas. Ca un cântec de jale al părinților îndoliați. Ca un semn al dragostei lor nemărginite, înfruntând veșnicia…
Împreună cu domniile voastre putem face ca acest bocet să dăinuie peste timp. Umăr lângă umăr, bănuț lângă bănuț, ca un semn al dragostei și al unității față de cele 25 de familii de români din Mărtănuș, județul Covasna. Orice sumă este binevenită. De la bănuțul văduvei până la cei care-și pot permite mai mult, așa cum am adunat și cei 3.500 euro necesari restaurării celor opt icoane, am nădejde că vom reuși să strângem și cei 8.000 lei pentru schimbarea clopotului. Dumnezeu să binecuvânteze jertfa fiecăruia. Multe mulțumiri pentru distribuirea mesajului nostru. Contează mult! Doar așa pot afla cei care pot ajuta. Mulțumim celor care ni s-au alăturat și celor care știu deja că ne vor sprijini. Doamne ajută!
Contul Parohiei Ortodoxe Mărtănuș:  RO07RNCB0127007521450001. BCR Târgu Secuiesc
Cei care vor dona sunt rugați să treacă și numele celor dragi pentru a putea fi pomeniți la slujbă de Preacucernicul Părinte Ovidiu Timaru, parohul comunității ortodoxe.
• Mihaela AIONESEI, scriitoare

P.S.: Părintele paroh și membrii Consiliului  parohial au hotărât ca acest nou clopot să fie turnat la cunoscuta firmă Turbonef S.R.L, din Râmnicu Vâlcea. Suntem convinși că respectiva societate își va da toată strădania să facă o lucrare trainică, spre mulțumirea românilor ortodocși din Mărtănuș., frații noștri din Covasna.