Alți doi vâlceni sunt infectați cu „MUTANTUL BRITANIC”


Potrivit celor mai recente date venite dinspre Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în data de 5 februarie 2021 (inclusiv), au fost confirmate 11.174 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (COVID). Din păcate, forma Coronavirusului descoperită inițial în Marea Britanie (una mai contagioasă, din câte afirmă specialiștii) continuă să fie descoperită în România, inclusiv pe teritoriul județului nostru.
„Vă comunicăm că, la nivelul județului Vâlcea, au fost confirmate încă două cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 (tulpina B.1.1.7 – Marea Britanie). Persoanele nu au istoric de călătorie în Marea Britanie. Una dintre persoane fiind contact direct cu unul din cazurile identificate anterior, iar cealaltă persoană este beneficiară a aceluiași centru rezidențial (internată într-o unitate sanitară din județ). Pentru aceste persoane, DSP Vâlcea a efectuat anchetele epidemiologice si a emis deciziile de izolare. De asemenea, DSP Vâlcea a efectuat două controale în centrul rezidențial, unde s-au făcut recomandări privind limitarea infecțiilor cu SARS-CoV-2. Starea de sănătate a persoanelor este stabilă. Una este monitorizată la domiciliu de către medicul de familie, iar cealaltă este monitorizată de către personalul medico-sanitar. Deși este internată în spital, menționăm că a doua persoană este monitorizată pentru o altă afecțiune care nu este asociată infecției cu SARS-CoV-2”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Tot la data de 5 februarie 2021, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 88 de persoane confirmate pozitiv. Conform informațiilor venite dinspre DSP Vâlcea, starea de sănătate a acestora se prezenta în felul următor: șase persoane erau asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 76 de persoane prezentau forme medii, iar celelalte șase persoane erau internate în secția ATI (anestezie și terapie intensivă). În acest moment, în județul nostru sunt înregistrate 14 focare de SARS-CoV-2. Acestea au fost descoperite în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul unor instituții publice.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea