ALTE PATRU PERMISE DE CONDUCERE au ajuns la Poliția Vâlcea!


Polițiștii vâlceni au stat la pândă și a ieșit iar prăpăd în rândul șoferilor: premise reținute și amenzi ca de învățare de minte! În data de 16 septembrie 2021, polițiștii Biroului Rutier Vâlcea au desfășurat mai multe acțiuni, acestea având ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere și conștientizarea șoferilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice. Polițiștii ne-au anunțat că acționează zilnic, pe arterele principale din județ, pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. La acțiunea de joia trecută, obiectivul principal al acțiunilor a fost acela de a-i descoperi pe șoferii care nu acordă prioritate pietoni și celorlalți participanți la trafic.
Au fost controlate 73 de autovehicule și legitimate 87 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de peste 4.640 de lei. Au fost descoperite nereguli precum depășirea vitezei regulamentare, neacordare de prioritate, lipsa centurii de siguranță, abateri comise de bicicliști, pietoni, consum de alcool la volan.
„Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce patru permise de conducere, dintre care două pentru neacordare prioritate pietoni, dar și două certificate de înmatriculare. Reamintim șoferilor către trebuie să circule cu prudență, să respecte limitele de viteză stabilite pe fiecare segment de drum, să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante și să nu se urce la volan dacă au consumat alcool sau sunt obosiți!”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni după cea mai recentă acțiune desfășurată pe drumurile din județ.
Sursă foto și text: IPJ Vâlcea