Alo? Se sesizează cineva? Gunoaiele din râul Olăneşti oferă un aspect total inestetic Râmnicului!


Pentru că a trecut aproape o lună de când pet-urile, bucăţile de lemn şi chiar copaci întregi zac în albia Olăneştiului, aduse de puhoaiele care au măturat comunele Vlădeşti şi Păuşeşti-Măglaşi, considerăm că trebuie să tragem un semnal de alarmă. . doar-doar se va sesiza vreo autoritate. Nu ştim ce fac cei de la ABA Olt, cei mai în măsură să rezolve ingrata situaţie, dar cert rămâne un lucru. Dacă Râmnicul se doreşte oraş turistic, atunci până şi un copil şi-ar da sema că albia râului ce trece prin centrul oraşului nu poate arăta precum un spaţiu în care trăiesc râmătoarele. Începând de la Podul Carol, continuând cu Podul Vinerii Mari şi podul CFR şi încheind cu podul de la vârsarea Olăneştiului în Olt, peisajul arată dezolant. Aproape oriunde te-ai uita prin albia Olăneştiului vezi numai gunoaie, deşeuri, chiar şi bucăţi de acoperişuri ale unor case! Totuşi, cel mai frapant este să descoperi arbori cu rădăcinile în sus, chiar în mijlocul râului!

Culmea culmilor! Râmnicenii fac plajă printre gunoaie

Chiar dacă Râmnicului nu se poate compara nici pe departe cu Parisul, şi nici Olăneştiul cu Sena, oamenii care făceau vara plajă în plin centrul oraşului aduceau puţin din aerul capitalei Franţei. Însă asta se întâmpla anii trecuţi, atunci când locurile erau mai curate şi numai bălăriile (uneori înalte şi de doi metri!) mai stricau peisajul. Acum, temerarii râmniceni continuă să se bălăcească în apele Olăneştiului, iar apoi sunt nevoiţi să facă plajă.. printre gunoaie!
Sperăm ca mesajul nostru să ajungă către „cei de sus”, iar reprezentanţii instituţiilor abilitate să treacă repede la remedierea situaţiei.