ALIN VOICULEȚ:
„Să nu ne mirăm de ce, în anumite luni, EXISTĂ LISTE DE AȘTEPTARE LA FURNIZORII PRIVAȚI de servicii medicale”


• doar 65% este gradul de absorbție a fondurilor pe care Spitalul Județean Vâlcea le primește prin contract de la Casa de Asigurări de Sănătate!
Într-o recentă conferință de presă, Alin Voiculeț, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea a evidențiat unele aspecte privitoare la modul în care Spitalul Județean de Urgență Vâlcea folosește (și nu prea) fondurile pe care CAS Vâlcea i le pune la dispoziție.
„Nu avem cum sa înțelegem de ce Spitalul Județean de Urgență Vâlcea reușește «performanța unică» de a realiza doar maxim 65% din sumele pe care CAS Vâlcea le pune la dispoziție lunar pentru investigațiile medicale paraclinice și respectiv maxim 60% din sumele pentru spitalizarea de zi. Să nu ne mirăm de ce, în anumite luni, există liste de așteptare la furnizorii privați de servicii medicale, furnizori privați care își epuizează valorile de contract pentru că își dau interesul, pentru că practică un management activ și pentru că au dezvoltat un sistem eficient al programării pacienților. Conducerea CAS Vâlcea speră ca prin acest semnal de alarmă tras, din timp, conducerile spitalelor aflate în relație contractuală cu instituția noastră să treacă de la un managementul pasiv, bazat pe finanțarea cheltuielilor efectiv realizate, la un management activ bazat pe orientarea către acoperirea nevoilor medicale ale populației, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi considerabile din partea instituției noastre pentru asigurarea finanțării necesare”, a declarat Alin Voiculeț, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.