Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

8 august 2020

Ajutor pentru irigaţii


BADELE_FLOREL• producătorii agricoli pot beneficia de un preţ cu 20 la sută mai mic pentru energia electrică necesară pentru irigaţii este vestea cea mare a acestor zile

Fermierii vor avea acces la tariful reglementat de tip B, care le permite reducerea preţului energiei utilizate pentru mia de metri cubi de apă pompată cu 20%. Dacă până acum preţul era de 250 de lei/1.000 mc apă pompată, acesta scade la 200 lei/1.000 mc apă pompată. De când? Direcţia Agricolă Vâlcea spune  Ordi­­nul semnat joi, 12 iulie a.c. referitor la reducerea cu 20% a preţului energiei electrice pentru irigaţii, a apărut în urma solicitărilor producătorilor agri­coli, care, de mai bine de zece ani, cer un preţ mai bun la energia electrică pentru utilizarea sistemului de irigaţii.

„Fermierii care au contract cu ANIF pot să beneficieze de un preţ redus la energie în urma acestui Ordin şi este o măsură binevenită în această perioadă pentru că, din păcate, condi­ţiile meteo sunt cele care sunt, mai ales la culturile de primăvară, res­pec­tiv la porumb şi floarea-soarelui, care riscă să fie calamitate într-o proporţie foarte mare dacă nu va ploua în pe­rioada următoare”, ne-a relatat Florel Bădele.

Poți comenta aici

Alte articole de la Uncategorized