Ajutor neașteptat pentru pompieri în lupta cu flăcările izbucnite în pădurile din Malaia


Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea, împreună cu membrii SVSU Malaia, și ai ocoalelor silvice din zonă continuă intervenția de stingere a incendiului din Munții Lotrului / Punctul Padina și Plesa.
„În zona afectată de incendiu, 32 de pompieri militari au efectuat o recunoaștere pentru stingerea eventualelor focare (în acest moment, în zonă plouă mărunt). Aceștia sunt sprijiniți de membrii SVSU și ai ocoalelor silvice din zonă. Pe parcursul zilei de luni, 25 martie, s-au efectuat 19 lansări de apă cu ajutorul elicopterului solicitat în sprijin de la Inspectoratul General de Aviație, iar marți, după efectuarea recunoașterii, se va stabili dacă mai este nevoie să intervină sau nu. Suprafața totală afectată este de aproximativ 18 hectare, în zona împădurită și cu litieră. Flăcările s-au manifestat atât la nivelul solului, cât si la coronamentul arborilor uscați”, au transmis reprezentanții ISU prin intermediul unui comunicat de presă.
Astfel, echipele care au intervenit la fața locului au primit un neașteptat sprijin din partea naturii, sau poate a divinității, care a trimis ploaie în acea zonă.

Gaterul din zonă, păzit de pompieri

De asemenea, reprezentanții ISU Vâlcea au anunțat că, pe timpul nopții de luni spre marți, un echipaj de pompieri a asigurat protecția bunurilor de la baza versantului (un gater, mai multe grajduri și câteva locuințe), deoarece exista riscul prăvălirii de buturugi aprinse.