Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 ianuarie 2021

Ajutoare de urgență, de la Guvern, pentru 10 vâlceni


În Monitorul Oficial nr.667 din 9 august, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr.566 din 8 august, emisă în vederea acordării unor ajutoare de urgență unui număr total de 280 familii și persoane singure, în valoare totală de 973.700 lei.
Printre cei care beneficiază de prevederile Hotărârii, se află și 10 beneficiari din județul Vâlcea, care se află în situații deosebite cauzate de incendii, inundații și fenomene meteorologice severe, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială. Potrivit datelor furnizate de către prefectul de Vâlcea, Florian Marin, doi dintre beneficiari vor intra în posesia sumei totale de 12.000 lei, în vederea îmbunătății situației socio-materiale, după ce incendiile le-au distrus locuințele și nu dispun de venituri proprii pentru a și le repara.
Ceilalți opt beneficiari din județul Vâlcea vor fi sprijiniți cu suma totală de 31.000 lei, de către Guvernul României, ca urmare a situațiilor deosebite cauzate de probleme grave de sănătate, ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.
Ajutoarele acordate de către Guvernul României, beneficiarilor din județul Vâlcea, se ridică la suma totală de 43.000 lei, aceasta fiind justificată în urma efectuării anchetelor sociale de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, având la bază prevederile art.37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.416/2001, privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate