Aici sunt banii dumneavoastră!


• au fost alocaţi 2,6 miliarde lei vechi pentru un sens giratoriu în comuna Lădeşti • „Ce e aşa mult? În Râmnic, s-au făcut şi cu şase miliarde şi n-a mai zis nimeni nimic” – culmea tupeului marca Victor Popescu

În vremuri din ce în ce mai grele pentru un judeţ falimentar, legislativul Vâlcii a aprobat, cu destul scandal, alocarea a peste două miliarde lei vechi pentru un sens giratoriu într-o comună cu primar liberal. Astfel, Lădeştiul a cerut asocierea Consiliul Judeţean pentru amenajarea unui… cerc în punctul de circulaţie infernală „La Culiţă”, acolo unde, dacă nu ştiaţi până acum deşi pare greu de crezut că nu treceţi zilnic, nu se mai poate trăi fără un sens giratoriu! În această combinaţie financiară complet aberantă şi la cote de o nesimţire inimaginabilă, localitatea pune la bătaie halucinanta sumă de 500 milioane ROL, pentru a rotunji investiţia la 2,6 miliarde lei vechi pentru un sens giratoriu la intersecţia dintre DN 65 C Craiova (DN 65) – Bălceşti – Horezu – Horezu (DN 67), DJ 676 B Glăvile (DJ 677 A) – Voiculeasa- Olteanca – Chririceşti – Lăpuşata (DJ 676) şi DC 107 Săruleşti (DJ 676 B) – Măldăreşti (DN 65 C).
Pentru ca ecuaţia ruşinii să fie chiar mai mare,Opoziţia a evidenţiat şi lipsa unui studiu de trafic obligatoriu în astfel de circumstanţe pentru aprobarea investiţiei. O investiţie despre care unul dintre liderii foarte vocali ai PNL, consilierul Victor Popescu, a avut tupeul să spună că nici nu este aşa impresionantă devreme ce în Râmnic s-au făcut şi cu şase miliarde astfel de sensuri giratorii.

Ioan Liţă vrea locuri speciale de fumat pentru elevii de la „Mircea acel Bătrân”

Aleşii au avut, vineri dimineaţa, de votat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare, între Consiliul Judeţean Vâlcea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, în vederea prevenirii criminalităţii în rândul elevilor din judeţul Vâlcea. Va fi vorba de o nouă campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la riscurile pe care le implică drogurile, alcool sau tutunul. Cu alte cuvinte, încă un val de pliante viu colorate şi prea puţin eficiente pentru o situaţie care a scăpat de mult de sub control şi pe care autorităţile nu o tratează ca pe un cancer generalizat ci ca pe o răceală de sezon. Starea de fapte din realitate a fost evidenţiată şi de Ioan Liţă care a declarat că viaţa în vecinătatea CN „Mircea cel Bătrân” a devenit un chin: „De aproximativ şase ani de zile, viaţa noastră a devenit un calvar! Mai au să arunce mucuri de ţigări direct în bucătăriile oamenilor de la parter. Eu nu înţeleg de ce nu li se amenajează un spaţiu special de fumat pe Capela, că e atâta spaţiu…”

Cu PSD-ul fugind iar de vot,
Jivan – ultimul liberal în noul Consiliu de supraveghere de la CET

Unul dintre punctele de scandal din cadrul celei mai recente şedinţe de CJ fost şi completarea Consiliului de Supraveghere al CET Govora, consiliu ales în şedinţa de luna trecută a Consiliului Judeţean. Propunerea liberalilor a fost Nicolae Jivan. Cum la şedinţa precedentă contestaseră crearea acestui consiliu prin părăsirea sălii, şi de această dată Opoziţia a ales calea dezertării obligaţiilor de serviciu. Totul sub forma unui protest. Prin votul majorităţii Consiliului Judeţean, adică 18 consilieri, Nicolae Jivan a fost ales să facă parte din Consiliul de Supraveghere al CET Govora.