Aflată pe peronul gării din Râmnicu Vâlcea, o femeie i-a înjurat pe ceilalţi călători


• pentru fapta sa, aceasta a fost amendată cu 200 lei


Având în vedere faptul că în ultimele zile o mare parte a populaţiei a fost liberă şi s-a îndreptat spre diferite staţiuni din ţară, printre care şi cele din judeţul Vâlcea, în săptămâna 12-18 august, poliţiştii Biroului Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor subordonate, împreună cu organele de control ale CFR şi Jandarmerie, au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi în trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, precum şi a fenomenului de călătorie frauduloasă şi a comerţului ilicit.

Au fost verificate 31 trenuri şi 25 staţii şi triaje CFR, fiind identificaţi 36 călători frauduloşi cărora li s-au eliberat legitimaţii de călătorie, în valoare de 248 lei. Tot cu această ocazie, au fost legitimate 38 persoane şi s-au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.400 lei. În timpul sezonului estival, o atenţie deosebită este acordată trenului Interregio 2801, care circulă pe relaţia Sibiu – Mangalia, unul foarte aglomerat. La fel ca şi perechea sa, 2802, aceste trenuri sunt patrulate de poliţiştii BPT Vâlcea, în cooperare cu lucrătorii Serviciilor de Poliţie Transporturi Sibiu şi Argeş, astfel încât să poată fi prevenite faptele de natură a aduce atingere patrimoniului sau integrităţii persoanelor.

Cele mai importante cazuri în care oamenii legii au intervenit au avut loc în ziua de vineri, 16 august, atunci când poliţiştii TF de la Postul Rm. Vâlcea au identificat-o, în perimetrul Staţiei CF, pe Cristina P.R., de 52 ani, din municipiu, care a adresat injurii şi expresii jignitoare călătorilor aflaţi pe peronul staţiei, fapt pentru care a fost sancţionată contravenţional cu suma de 200 lei.

De asemenea, în seara aceleaşi zile, patrula de poliţie TF aflată în serviciu pe trenul Interregio 2801 l-a identificat pe numitul Remus M., de 19 ani, din municipiul Sibiu, în timp ce consuma băuturi alcoolice în compartiment, acesta fiind sancţionat cu amendă în valoare de 100 lei.

Activităţile de monitorizare a staţiilor şi trenurilor vor fi continuate în vederea prevenirii faptelor antisociale sau a celor care aduc prejudicii patrimoniale călătorilor şi se vor organiza multiple acţiuni pentru descurajarea celor care practică în mod curent „călătoria cu Naşul”.