ACUM: Incendiu în nordul județului! Pompierii nu pot ajunge cu autospecialele!


În această după-amiază, în jurul orei 18.45, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea ne-au comunicat informații cu privire la declanșarea unui incendiu de fond forestier în zona de nord, mai exact pe Vârful Folea din Munții Căpățânii. Din cadrul ISU Vâlcea au fost trimise două autospeciale, însă acestea nu au putut ajunge suficient de aproape de locul în care se manifestă incendiul pentru a folosi apa cu care erau încărcate. Astfel, pompierii intervin cu dispozitivele auxiliare pe care le au la dispoziție în astfel de situații (lopeți, mături, bătătoare). Pompierii sunt ajutați și de membri ai SVSU Olănești, dar și de mai multe persoane din cadrul obștilor care dețin terenuri în acea zonă.
La ora 20.00, pompierii au anunțat că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ patru hectare, în pepiniera de brad / pădure tânără, la limita dintre localitățile Malaia și Băile Olănești.
După ora 20.00, toate persoanele care participă la stingerea incendiului lucrau pentru limitarea focului în arealul de patru hectare și împiedicarea extinderii focului.
În jurul orei 21.30, reprezentanții ISU Vâlcea ne-au comunicat că incendiul se manifestă la nivelul solului (nu la coronamentul copacilor) și că în zonă ard vegetație uscată și resturi de lemne (doborâturi).
Vom reveni cu informații!