Activităţi pe „bandă rulantă” la Biblioteca Judeţeană


• începând de astăzi şi până vineri, în Holul Mare se va desfăşura cea de-a noua ediţie a Târgului de Carte pentru Copii şi Tineret

Începutul lunii decembrie aduce o serie de evenimente foarte importante pentru bibliotecarii vâlceni, dar mai ales pentru iubitorii de cultură din judeţul nostru. Astfel, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, în zilele de miercuri, joi şi vineri se anunţă mare forfotă. Spunem asta pentru că în fiecare dintre cele trei zile amintite, citadela culturii vâlcene va fi gazda unuia sau chiar mai multor evenimente. Chiar astăzi, cu începere de la ora 10.00, în Holul Mare al Bibliotecii va avea loc deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Târgului de Carte pentru Copii şi Tineret. Acesta se va desfăşura în perioada 3-5 decembrie, între orele 10.00 – 18.00. Manifestarea a devenit deja una de tradiţie pentru judeţul nostru, la întâlnirea cu tinerii cititori fiind aşteptaţi reprezentanţii mai multor librării din Râmnic, dar şi din Piteşti.
De asemenea, mâine, 4 decembrie, cu începere de la ora 17.00, este programată o nouă întâlnire a pasionaţilor de ştiinţă. Aceştia se vor întâlni în cadrul clubului special dedicat lor, evenimentul fiind programat în sala Multimedia-Internet din incinta Bibliotecii „Antim Ivireanul”. Vineri, tot de la ora 17.00, va fi rândul copiilor să se afişeze în prim-plan. Sub îndrumarea profesoarei Angela Burlacu, Palatul Copiilor şi Biblioteca Judeţeană vor organiza spectacolul de balet denumit „Carnaval”. Manifestarea artistică va avea loc în Sala de Conferinţe.
Ne aşteaptă aşadar, credem noi, o ofertă de evenimente cultural-artistice foarte variată şi cât se poate de bogată la Biblioteca Judeţeană. Iar la toate acestea, vâlcenii sunt invitaţii principali! Tocmai de aceea, ei nu pot lipsi de la întâlnirile culturale!