Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

Activităţi desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare


În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea, dar şi cei din cadrul posturilor de poliţie Transporturi Feroviare, au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale, în vederea menţinerii unui climat cores­pun­zător de siguranţă publică în staţii, cât şi pen­tru combaterea faptelor de natură contra­ven­ţională şi penală sau a fenomenului de călătorie frauduloasă cu trenul. Prin acţiunile întreprinse împreună cu salariaţii CFR cu drept de control, au fost efectuate 17 controale, patrulate 42 de trenuri şi tot atâtea de staţii, au fost depistaţi 63 călători frauduloşi, fiind încasate suprataxe în valoare de 472 lei, aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 880 lei şi legitimate 103 persoane.

În data de 21 februarie, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii Biroului de Poliţie Trans­porturi Vâlcea pe trenul Inter Regio 1521, care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Păuşa, aceştia au iden­tificat 3 persoane ce nu posedau un bilet de călătorie valabil. Din cercetările efectuate, poli­ţiş­tii au stabilit că cei 3 călători au circulat fără bilet pe ruta Caracal – Rm. Vâlcea, urmând ca la destinaţie să-i achite şefului de tren o sumă con­ve­nită de comun acord, mai mică evident în comparație cu valoarea biletului. Faţă de şeful de tren, Florin A., de 45 ani, din mu­nicipiul Plo­ieşti, judeţul Prahova, se efec­tu­ează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

De asemenea, poliţiştii care au efectuat acti­vităţi de patrulare pe trenuri, le-au identificat pe minorele S.B. şi M.B., ambele în vârstă de 11 ani, domiciliate în oraşul Băbeni, care au plecat fără ştirea părinţilor pentru a se plimba cu trenul. S.B. şi M.B. au fost încredinţate părinţilor, poliţiş­tii atrăgând atenţia minorelor asupra pericolului la care se expun tinerii care părăsesc domiciliul pentru a-şi petrece nopţile pe stradă, părinţii acestora fiind atenţionaţi cu privire la modul de supraveghere al celor două fete.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized