Acțiuni polițienești în Râmnic și Horezu


Polițiștii din Râmnicu Vâlcea și Horezu au acționat, în perioada 12- 1 4 martie, pentru prevenirea accidentelor rutiere și menținerea unui climat de siguranță publică, aplicând sancțiuni de peste 28.000 de lei.
Polițiștii din Râmnicu Vâlcea au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale de 8.700 de lei, 51 dintre acestea la regimul rutier, iar 10 în baza altor acte normative. De asemenea, au fost reținute un permis de conducere și trei certificate de înmatriculare.
Polițiștii din Horezu au constatat 109 contravenții, valoarea sancțiunilor ridicându-se la 20.000 de lei. De asemenea au fost reținute trei permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și șase certificate de înmatriculare.

Acțiune de prevenire în școli
Polițiștii Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și Serviciului de Ordine Publică au acționat în școlile din Râmnicu Vâlcea pentru prevenirea delincvenței juvenile, dar și pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice. Astfel, în data de 14 martie, polițiștii au fost prezenți în școlile din Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu profesorii și copiii, dar și pentru depistarea celor care lipsesc nemotivat de la cursuri. În acest context, au fost depistați 19 elevi care lipseau nejustificat de la școală, fiind întocmite șapte informări către unitățile de învățământ. De asemenea, au fost controlate 20 de unități de alimentație publică, situate în zona adiacentă școlilor. La activitate au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean.