Accidente produse week-end-ul trecut în judeţul Vâlcea


Sâmbătă, 18 august, în jurul orei 06.50, Adrian F., de 30 ani, din municipiul Timişoara, a condus un autoturism Renault pe DN 7 – Calea Bucureşti din Rm. Vâlcea. În dreptul unui imobil, pe fondul oboselii accentuate, conducătorul auto  a adormit la volan şi a părăsit partea carosabilă, intrând în şanţul din partea stângă a drumului. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorului R. F., pasager pe bancheta spate, în braţele mamei sale, diagnosticat ulterior cu TCC grad 0. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat fiind unul negativ.

Tot sâmbătă, dar la ora 10.40, Alexandru B., de 22 ani, din Râmnicu Vâlcea a condus o autospecială Nissan pe DJ 647 în localitatea Mihăeşti. La intersecţia cu DC 128, acesta nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de un autoturism marca Dacia, condus de Florea C., de 50 ani, din comuna Mihăeşti. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a lui Florea C., acesta fiind diagnosticat cu policontuzii prin accident rutier, Dumitru T., de 69 ani, din comuna Mihăeşti, pasager dreapta-faţă în autoturismul marca Dacia, diagnosticat tot cu policontuzii prin accident rutier, dar şi plăgi tăiate şi Elena C., de 38 ani, tot din comuna Mihăeşti, pasager dreapta-spate în acelaşi autoturism, diagnosticată cu policontuzii rezultate din accident rutier. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Celor doi le-a fost recoltată şi câte o probă de sânge.

Sâmbătă, 18 august, în jurul orei 14.00, Gheorghe S., de 44 ani, din oraşul Călimăneşti, a condus un autoturism marca Dacia, pe strada Calea lui Traian din localitate, iar la km 192+800m, la o trecere pentru pietoni, nu a acordat prioritate de trecere minorei C. A., de 2 ani şi 6 luni, din Călimăneşti. Aceasta era însoţită de mama sa, cele două fiind angajate regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma impactului, minora a suferit leziuni uşoare, fiind diagnosticată cu policontuzii prin accident rutier. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.50, Nicolae M., de 27 ani, din comuna Buneşti, a condus o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei A pe DN 67, pe raza localităţii Buneşti. La km 173+300m, pe fondul lipsei de experienţă, la apariţia pe carosabil a unui câine, a pierdut controlul ghidonului, lovindu-se în cădere de partea carosabilă, iar autovehicul s-a deplasat pe partea stângă, în afara drumului. În urma impactului, motociclistul a suferit leziuni uşoare, fiind diagnosticat cu TCF şi traumatism ochi stâng. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat fiind negativ, fiindu-i prelevată şi o probă de sânge.

Duminică, 19 august, în jurul orei 17.20, Simion O., de 74 de ani, din Cisnădie, judeţul Sibiu, a condus un autoturism marca Opel pe strada Calea lui Traian din Călimăneşti. Acesta nu a acordat prioritate şi a acroşat-o pe Maria A., de 58 ani, din Călimăneşti, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a Mariei A., diagnosticată cu TCC şi fractură bazin. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.