Abateri de la regimul rutier depistate de poliţiştii vâlceni


Marţi, 21 august, în jurul orei 18.30, poliţiştii Formaţiunii Poliţie Rutieră Drăgăşani l-au depistat în trafic pe Andrei L, de 32 ani, din  oraşul Tălmaciu, judeţul Sibiu, conducând pe DN 64, pe raza comunei Ioneşti, un autoturism marca  Mitsubishi, tractând o remorcă de tip platformă, aceasta din urmă nefiind înmatriculată. Şoferului în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Tot marţi, în jurul orei 18.45, Dumitru M., de 40 ani, din comuna Pietrari, a condus un autoturism marca Dacia pe DN 64, pe raza localităţii Râureni, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit documente premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În noaptea de 21/22 august, în jurul orei 02.10, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, aflându-se în serviciul de patrulare, au oprit pentru control pe DN 65 C, pe raza comunei Roeşti, un autoturism marca Mercedes. Acesta era condus de  Gheorghe M., de 38 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a constatat că numerele de circulaţie provizorii montate erau expirate. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care numitul Gheorghe M. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi cu număr fals de înmatriculare.