Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 august 2020

75 de cereri depuse pentru subvenţia la motorină


Agricultorii vâlceni au avut termen până 31 ianuarie ca să depună cererea pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură. Cunoscută drept “subvenţia la motorină”, solicitarea vizează trimestrul IV al anului 2012.

„Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură pentru anul 2012, valoarea accizei decontate fiind de 1,2686 lei/litru de motorină. Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificările şi completările ulterioare”, ne-a declarat  Adrian Pintea, directorul executiv al APIA Vâlcea.

Conform aceluiaşi ordin ministerial, cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare. De precizat că la nivelul judeţului nostru, APIA a primit 75 de astfel de cereri de subvenţie în baza a 165 acorduri prealabile.

Cantităţile de motorină ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrare în prevederile bugetare aprobate.

Poți comenta aici

Alte articole de la Uncategorized