65 de vâlceni își așteaptă „sentința”: sunt sau nu infectați cu COVID?


În această seară de 18 martie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au transmis un comunicat în care anunță că 305 persoane din județul nostru se află în izolare la domiciliu. Acestea nu prezintă stări de febră sau semne de îmbolnăvire, după cum rezultă din monitorizările efectuate de medicii de familie. Tot în cursul zilei de 18 martie, au ieșit din izolarea la domiciliu și, implicit, din monitorizarea DSP Vâlcea, 10 persoane. Acestea nu mai prezintă niciun pericol (risc epidemiologic) în ceea ce privește transmiterea COVID 19. În centrele de carantină din județ se află 112 persoane, toate fără febră și alte simptome specifice infectării cu COVID-19.
DSP Vâlcea mai anunță că „persoanelor supuse măsurilor de carantină sau internate în spital le-au fost efectuate 131 teste respiratorii pentru infecția cu COVID 19, din care 64 au fost negative, două probe pozitive (înregistrate în data de 15.03.2020) și 65 de probe în lucru”.
„Până în prezent au fost internate și izolate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea un număr de 13 persoane”, se arată în finalul comunicatului semnat de purtătorul de cuvânt al DSP Vâlcea, dr. Amelia Pițiga.