Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

40.000 DE VÂLCENI au semnat o petiție. Demersul lor devine realitate!


Biroul politic al PNL Vâlcea, prin președintele său, Cristian Buican, aduce la cunoștința locuitorilor județului demersurile făcute pentru respectarea unuia dintre angajamentele electorale principale ale acestei formațiuni politice. Este vorba despre realizarea unui drum expres între Râmnicu Vâlcea și Tigveni, astfel încât sa se realizeze conectarea municipiului la autostrada Pitești – Sibiu. După cum este cunoscut, acesta este un obiectiv de maximă importanță economică și socială, nu numai pentru locuitorii orașului, ci și pentru județul Vâlcea. De asemenea, este cunoscut faptul că această problemă se află pe agenda publică de câțiva ani, susținută de o petiție semnată de aproape 40.000 de locuitori ai județului Vâlcea.
„Am adresat memorii, în data de 12 mai 2021, către CNAIR, ministrului Transporturilor și prim-ministrului. Trebuie menționat că memoriul adresat ministrului Transporturilor a fost însușit, prin semnătură proprie, și de către deputatul USR Ion-Marian Lazăr. În fiecare dintre aceste memorii am expus principalele noastre argumente: interesele economice și sociale ale municipiului, necesitatea unei legături rapide cu autostrada și faptul că modernizarea DN73C nu poate asigura fluxurile necesare la viteză superioară între Râmnicu Vâlcea și Tigveni. Am arătat, de asemenea, că este vorba de două căi de transport cu finalități proprii: un drum expres de mare viteză, respectiv un drum național care trece prin mai multe localități; astfel, modernizarea secundului, nu poate ține loc primului”, a declarat Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, pe marginea acestui subiect.

Buican: „Am considerat potrivit să ne adresăm cu un memoriu și Președintelui României”

„Așteptăm cu încredere decizia autorităților competente. Însă, având în vedere experiența anterioară în problema care ne interesează, am considerat potrivit să ne adresăm cu un memoriu și celei mai înalte autorități în stat, Președintele României. Asta deoarece, în anul 2016, domnia sa a aprobat petiția vâlcenilor și este de așteptat ca, în prezent, prin poziția pe care o va lua, să reprezinte un stimul pentru o decizie pozitivă a autorităților competente. Vă asigurăm, stimați concetățeni, ca PNL Vâlcea va face în continuare toate diligențele necesare nu numai pentru realizarea acestui drum expres, ci și pentru respectarea fiecăruia dintre angajamentele noastre față de dumneavoastră”, a mai precizat deputatul Cristian Buican.
Biroul politic al PNL Vâlcea, președinte Cristian Buican

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate