Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

311 milioane euro pentru acordarea de subvenţii


BADELE_FLORELDirecţia Agricolă Vâlcea informează că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a fost alocată suma de 1,358 miliarde lei, echivalentul a 311 milioane de euro, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sub formă de împrumut de trezorerie, pentru acordarea de subvenţii fermierilor.

Din această sumă, 149,6 de milioane de euro vor acoperi plata avansului de 42 euro/ha pentru 400.000 de beneficiari ai schemei de plată directă unică pe suprafaţă, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), aferentă anului 2011. Dintr-un milion de fermieri care sunt îndreptăţiţi să primească această subvenţie pe suprafaţă, ultimii 400.000 vor primi acum subvenţia, în urma alocării de la bugetul de stat, iar diferenţa de 162,4 milioane de euro va fi utilizată pentru continuarea plăţii diferenţei de 53 euro/ha, care va începe de la 1 decembrie.

„Una dintre ţintele acestei măsuri este ca banii să ajungă la fermieri în momentul în care au nevoie de aceşti bani; acesta a fost şi succesul din acest an, pentru campania de primăvară şi pentru cea de toamnă. Banii au fost la dispoziţia acestor oameni, explică Florel Bădele (foto). Banii împrumutaţi Ministerului Agriculturii vor fi încasaţi de la Uniunea Europeană şi reîntorşi către buget. În trimestrul al treilea al anului 2011, MADR a accesat din fonduri europene circa 657,7 milioane de euro, din care 536 milioane de euro din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), circa 120 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi aproximativ 1,7 milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP).”

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized