2016 a adus achiziții de 36.000 lei pentru Spitalul Județean


• sunt doar donațiile Asociației „Prietenii Spitalului Vâlcean”: de la mese chirurgicale, la pompe de sân și scaune de așteptare
Asociația „Prietenii Spitalului Vâlcean” au ajutat foarte mult Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, anul trecut, achiziționând aparatură medicală și materiale sanitare, iar noi, redactorii „Curierului de Vâlcea”, am prezentat, de multe ori în premieră, noutățile din domeniul sanitar. Cum 2016 s-a încheiat, Asociația „Prietenii Spitalului Vâlcean” a făcut și un bilanț, pe care-l prezetăm mai jos.
Au fost achiziționate și donate unității medicale condusă de dr. Dan Ponoran următoarele: dezinfectanți în valoare de 4.990 lei, fire chirurgicale în sumă de 4.192 lei, nebulizatoare și babyhalere pentru secția Pediatrie a spitalului, costurile fiind de 911 lei, mese ginecologice – 6.247 lei, scaune de așteptare – 17.106 lei, pompe de sân pentru Maternitate – 1.539 lei.
A fost donată și o tabletă unui copil special spitalizat la Pediatrie, în valoare de 240 lei.

Parteneriatele și rezultatele

Asociaţia a desfăşurat şi multe alte proiecte cu diverse ONG-uri, pentru campanii cu caracter educațional, social, cultural. A fost parteneriatul cu Fundaţia „Renaşterea” pentru Proiectul „Brave Cut”, proiect în cadrul căruia în multe saloane din oraş a fost donat păr ce va fi folosit pentru realizarea de peruci pentru femeile bolnave de cancer (a fost donată o perucă unei paciente, care face chimioterapie în cadrul Secţiei de Oncologie). Mai vorbim de: parteneriatul cu Asociaţia SAMAS prin care s-au susţinut cursuri de alăptare şi puericultură, cât şi un simpozion pro-alăptare în săptămână internaţională a alăptatului; proiectul asociativ „Şcoala de Joacă”, unde, cu ajutorul medicilor stomatologi voluntari, au beneficiat de consultaţii gratuite aproximativ 500 de copii din mediul rural; parteneriatul cu Fundaţia „Renaşterea”, prin care s-a marcat alături de alte oraşe mari lupta împotriva cancerului la sân prin iluminarea în roz a clădirii Maternităţii din Râmnicu Vâlcea; au primit cadouri de Moş Nicolae copiii internaţi în Spitalul Judeţean. Au fost întreprinse toate demersurile pentru ca Asociaţia să fie membră în cadrul Coaliţiei pentru sănătatea femeii, coaliţie ce îşi propune un parteneriat strategic între ONG-uri, profesionişti din sistemul medical şi toţi cei interesaţi în a promova importanţa educaţiei şi prevenţiei în ceea ce priveşte cancerul de col uterin, ovarian şi de sân. Acest parteneriat a fost lansat recent de Fundaţia „Renaşterea” cu scopul de a aduce în prim-planul strategiei naţionale de sănătate un program dedicat sănătăţii femeilor; a fost realizat în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, proiectul „Vreau să fiu doctor”, în cadrul căruia zeci de copii de la liceele vâlcene, care doresc să urmeze această carieră, au beneficiat de sfaturile medicilor şi au putut vedea ce înseamnă această meserie. Au primit cadouri de Moş Crăciun copiii internaţi în Spitalul Judeţean Vâlcea, în ajunul Crăciunului, în proiectul asociativ „Şcoala de joacă”, proiect în care Moş Crăciun a venit în 10 grădiniţe din mediul rural, cu materiale didactic, iar copiii au primit cadouri.
Reprezentanții Asociației „Prietenii Spitalului Vâlcean”, au ținut ca, prin acest bilanț, să fie deschiși față de vâlceni, să le fie cunoscută munca, mulțumind, pe această cale, tuturor celor care au pus mâna și au ajutat la toate campaniile inițiate.