2.000 DE INFECTĂRI! Un nou prag de alarmă depășit de Vâlcea


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, transmise în seara de joi, 24 septembrie 2020, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 2.005 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 115 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 75 au forme medii și cinci sunt internate în secția ATI.
În ultimele 24 de ore, au fost internate în spitalele din Vâlcea opt persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.135 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 16.984 de teste.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 48 de decizii de izolare și 72 de decizii de carantină. În prezent, 405 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 351 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea