16 VÂLCENI INFECTAȚI și-au pierdut viețile în 48 de ore!


Miercuri seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au oferit noi informații despre evoluția pandemiei de Coronavirus în județul nostru. Dacă «valul 3» al pandemiei a trecut deja (rata de infectare scăzând în aproape toate localitățile vâlcene), consecințele ratelor ridicate de infectare care se înregistrau săptămânile trecute încă se văd în numărul zilnic al persoanelor decedate. Astfel, dacă luni seara, Vâlcea avea un număr de 377 de persoane decedate din cauza infecțiilor cu Coronavirus (calculul este realizat de la declanșarea pandemiei), miercuri seara, acest indicator fatidic ajunsese la 393.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până miercuri seara, au fost confirmate 15.955 cazuri de persoane infectate. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 151 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 11 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 127 au forme medii și 13 sunt internate în secția ATI. Sunt înregistrate șapte focare de SARS-cov-2, acestea fiind identificate la agenți economici și un la centru rezidențial.

Aproape 100.000 de teste au fost realizate în Vâlcea

„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, au fost realizate 56.406 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 39.763 teste în vederea identificării virusului SARS-cov-2. În total, au fost realizate 96.169 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 302 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 207 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, se arată în datele transmise miercuri seara de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea