15 Mai – termen pentru crescătorii de bivolițe de lapte


Crescătorii de animale mai pot depune cererea unică aferenta Campaniei 2018 până la 15 mai, inclusiv. Acesta este termenul limită anunțat oficial de către Ministerul Agriculturii până la care toți cei care dețin bivolițe de lapte pot solicita și ei sprijin cuplat în domeniul zootehnic (SCZ-FB).
SCZ-FB se acordă fermierilor activi care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții: solicită SCZ pentru un efectiv de maximum 100 de capete de bivolițe de lapte, inclusiv, pe beneficiar, în exploatații cu cod ANSVSA; dețin registrul individual al exploatației, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000; mențin bivolițele de lapte solicitate pentru SCZ până la data de 15.11.2018 inclusiv (finalul perioadei de reținere), în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA din cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociațiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru pășunat.
Bivolițele pentru care se solicită SCZ trebuie să îndeplinească următoarele condiții: sunt identificate și înregistrate în RNE la data depunerii cererii unice de plată, dar nu mai târziu de prima zi a perioadei de reținere 16.05.2018, potrivit prevederilor art. 53 alin. (4) paragraful al doilea lit. a) din Regulamentul delegat (UE) nr. 639/2014; sunt înscrise în Registrul genealogic al rasei; bivolițele de lapte pentru care se solicită SCZ-FB trebuie să aibă cel puțin o fătare înregistrată în RNE până la data de 15.05.2018 și cel puțin un produs înregistrat în RNE.
Excepție fac bivolițele de lapte care provin din import (2017-2018) sau care au avut fătări cu produs declarat mort/neviabil pentru care se prezintă documente doveditoare.
În cererea unică se vor solicita maxim 100 capete bivolițe!

Posting....