13, zi cu ghinion pentru zeci de șoferi!


• mai multe accidente au fost înregistrate pe șoselele județului

La data 13 octombrie a.c., ora 15.00,  un bărbat de 25 de ani, din  oraşul Călimăneşti,  a condus un autoturism marca BMW pe DJ 703F, iar la km 4+100 m a rulat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus, condus de  un cetățean de 32 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a lui tânărului de 25 de ani, diagnosticat cu TCC minor cu escoriaţii regiune frontală, dar și a altor pasageri.  Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, li   s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În aceeași zi, un bărbat de 45 ani, din Bucureşti, a condus un motociclu  marca Honda pe DN7 – Milcoiu, iar la Km 160+500m,  într-o

curbă deosebit de periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi a pierdut controlul asupra direcţiei,  părăsind partea carosabilă şi intrând într-un parapet de protecţie. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a cetățeanului diagnosticat cu TCC prin accident rutier, fractură index drept. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  Tot pe 13 octombrie, un tânăr de 21 ani, din municipiul Drăgăşani, a condus un autoturism marca Daewoo, iar la efectuarea manevrei de întoarcere a intrat în coliziune cu o bicicletă cu motor condusă de un cetățean  de 47 ani, din municipiu. Din impact a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat la Spitalul municipal Drăgăşani, stabilindu-i-se diagnosticul de fracturi costale.

Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul conducătorului auto  fiind negativ, iar în cel al conducătorul bicicletei cu motor a  rezultat o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-le  recoltate  şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.