12 elevi vâlceni, mai departe la Olimpiada Națională de Matematică


Etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Matematică s-a desfășurat, în data de 10 martie, la Liceul Tehnologic „Ferdinand I” din municipiul Râmnicu Vâlcea cu participarea a 164 de elevi din clasele V – XII, deja calificați în urma etapei locale a Olimpiadei Naționale de Matematică (au fost înscriși 630 de elevi din județ).
În urma acestei competiții, au fost selectați 12 elevi care ne vor reprezenta la etapa națională a olimpiadei, respectiv: Fanurie Dorobanțu, cls. a V-a, Ștefan Vlăduț Piele, cls. a VII-a și Alexandra Rădulescu, cls. a VIII-a de la Șc. Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, elevul David Silviu Ionuț, cls. a VI de la Colegiul National de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea, elevul Bulubașa Petre Luca Mirea, cls. a VI-a de la Șc. Gimnazială Nr.4 din Rm. Vâlcea, eleva Denisa Elena Zarioiu de la Șc. Gimnazială Nr. 10, elevul Andrei Hodoroagă, clasa a IX-a de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea și elevii Mihai Adrian Oprea, Ruth Capriş și AnneMarie Messner, cls. a IX-a, Ştefan Stan, cls. a X-a și Mihai Barbu, cls. a XI-a de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Râmnicu Vâlcea. Olimpiada se va desfășura în perioada 3 – 7 aprilie la Satu Mare.

Etapa națională a Olimpiadei se va desfășura la Iași

În aceeași zi cu Olimpiada de Matematică, s-a desfășurat, la Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, și etapa județeană a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, adresat elevilor de liceu, profile servicii, științe, tehnic și uman. La acesta au participat peste 200 de elevi de liceu. Etapa națională va avea loc în data de 12 mai, în municipiul Iași, iar județul Vâlcea va fi reprezentat de 16 elevi.
Datele prezentate ne-au fost furnizate de către Andra Bică, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și Adina Dobrete, inspector pentru managementul școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.