11 secții de poliție pentru mediul rural


politisti_adunare1• acestea își vor începe activitatea până pe 30 septembrie • fiecare secție cu câte un șef împuternicit

În baza noului ordin al Inspectora­tului General de Poliție, reorganizarea a dus, la nivel de județ, la creșterea numărului de polițiști în mediul urban și înființarea, în mediul rural, a 11 secții de poliție. Din datele furnizate de șeful IPJ Vâlcea, chestor Ion Stoica, pe data de 8 august a.c., au fost împuterniciți și șefii secțiilor de poliție. Prezentăm mai jos sediul celor 11 secții de poliție și șefii împuterniciți a le conduce: Râmnicu Vâlcea – Ovidiu Manea, Milcoiu – subcomisar Emilian Mușulete (fost purtător de cuvânt IPJ Vâlcea), Drăgășani cu 3 secții: Sutești – Mircea Bălășoiu, Prundeni – Cons­tantin Frâncu, Amărăști – Valerian Dobra; Horezu cu 3 secții: Horezu – insp. Dănuț Popa, Lăpușata – insp. Cristian Neghină, Pietrari – insp. Constantin Trușcă; Bălcești cu 2 secții: Măciuca – subcomisar Ilie Bădică și Zătreni – Ioana Bogdan; Brezoi – Raco­­vița: comisar șef Dumitru Licu. „Până pe data de 30 septembrie trebuie să-și înceapă activitatea și ultima secție de poliție. Acestea pot desfășura activitatea și mai devreme, dar ideea e ca, până pe 30, toate să funcționeze. Avem oameni împuter­ni­ciți, dar se va susține și un concurs la care pot participa toți cei interesați”, a precizat chestorul Ion Stoica.

76 de mașini pentru secțiile din mediul rural

Conducerea IPJ Vâlcea a stabilit și numărul polițiștilor ce vor deservi cele 11 secții precum și numărul ­auto­vehiculelor cu care se va acționa. Astfel, în Râmnic vor activa 33 de polițiști care vor dispune de 11 mașini, în Milcoiu – 22 de polițiști, 7 mașini, în Sutești – 15 oameni cu 5 autovehicule, Prundeni – 21 de polițiști cu 6 mașini, Amărăști – 20 de polițiști cu 7 mașini, Horezu – 26 de oameni ai legii cu 10 autovehicule, Lăpușata – 14 polițiști, 6 mașini, Pietrari – 12 oameni cu 5 mașini, Măciuca – 21 de oameni, 6 mașini, Zătreni – 18 polițiști, 6 mașini și Racovița cu 24 de oameni ai legii și 7 autovehicule.

Prundeni, prima secție ce va activa

Șeful Poliției vâlcene s-a deplasat personal la fiecare secție în parte pentru a constata cum stau lucrurile și când se va da drumul activității. Chestorul Ion Stoica a avut parte, peste tot, de sprijinul edililor: „Pentru secția din Râmnic, primarul ne-a pus la dispoziție, cu titlu gratuit, sediul unei școli din Râureni. La fel s-a întâmplat și-n celelalte localități, la Racovița primărița implicându-se personal în amenajarea sediului. Cred, totuși, că secția de la Prundeni va fi prima care-și va începe activitatea. Nu am mai văzut până acum un asemenea sediu, dotat cu tot ce este nevoie, având condiții ca-n Uniunea Europeană”.