Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 octombrie 2020

10 grenade descoperite la Șirineasa


În data de 3 septembrie, la ora 12.38, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru ridicarea unor elemente de muniţie în localitatea Şirineasa. Au fost ridicate 10 grenade defensive de mână de sub o scară a primăriei. Elementele de muniţie nu prezentau încărcătură explozivă motiv pentru care nu prezentau pericol în cazul unei loviri accidentale. În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite : nu vă jucaţi cu asemenea componente!; nu o mişcaţi! nu o atingeţi!; nu o loviţi!; nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!; în zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere. În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgență Poliția, Primăria sau ISU la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.

Incendiu la un depozit de lichide inflamabile, în Drăgășani
Tot pe data de 3 septembrie, la ora 15.02, pompierii militari din ISU „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un depozit de lichide inflamabile în localitatea Drăgăşani. Până laa stingerea incendiului, au ars aproximativ 1000 l diluant, două recipiente din plastic, materialele combustibile de la un motostivuitor şi s-a degradat o hală pe o suprafaţă de circa 70 mp.  Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a limitat extinderea la întregul depozit de substanţe. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi producerea scânteilor electrostatice, ca urmare a transvazării diluantului dintr-un recipient de plastic în altul.

10 tone de fân și 10 tone de ovăz, distruse de flăcări
Joi, 3 septembrie, la ora 16.37, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru”  Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje în localitatea Nicole Bălcescu. Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 10 tone de fân şi circa 10 tone de ovăz.

Plăgi, insuficiență respiratorie și dureri: urgențele SMURD
La finele săptămânii trecute, membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru 16 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Berbeşti, Budeşti, Copăceni, Drăgăşani, Livezi, Măciuca, Mihăeşti, Păuşeşti-Măglaşi, Pesceana, Râmnicu Vâlcea şi Ştefăneşti pentru: o insuficienţă respiratorie; plăgi la nivelul feţei şi dureri: la nivelul capului, abdominale, de membre, toracice, la coloană.  După acordarea primului ajutor calificat, toţi pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la ISU