Zeci de hectare de pădure ard acum în Câineni.
EFECTIVE IMPRESIONANTE DE OAMENI se luptă cu flăcările!


Vineri, 5 august 2022, în jurul orei 18.00, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de pădure, care a izbucnit în comuna Câineni, între Obștea Greblești și Obștea Câineni. Inițial, la fața locului a fost trimis un echipaj de stingere cu o autospecială de stins incendii și mijloace de primă intervenție, precum și o autospecială de teren. În sprijin au acționat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, precum și echipe ale Serviciului Salvamont Vâlcea.
Din păcate, incendiul nu a putut fi stins vineri seară. Flăcările s-au extins, iar din noaptea de vineri spre sâmbătă a fost nevoie de suplimentarea numărului de pompieri care să acționeze în zonă. Sâmbătă, la orele prânzului, se estima că flăcările cuprinseseră 45 de hectare.
„Incendiul se manifestă în Punctul «Izvorul Alb», pe o suprafață estimată la 45 hectare. Ard buturugile dintre brazi și vegetația uscată cu posibilitatea de extindere spre coama muntelui, în zona golului alpin. Echipele de pompieri au ținut incendiul sub supraveghere pe timpul nopții, operațiunea de stingere fiind reluată în această dimineață. Pe lângă forțele existente la locul incendiului, în această dimineață se suplimentează forțele cu 38 de pompieri. Aceștia se deplasează spre locul incendiului cu mai multe autovehicule”, erau informațiile pe care ISU Vâlcea ni le transmitea sâmbătă, spre orele prânzului.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea