Vuza, tot mai aproape de Oltchim!


• White Tiger Wealth Management s-a retras din licitaţie
Oltchim a semnat cu Chimcomplex Borzeşti contractul de vânzare de active pentru pachetele 1-5 şi parţial 7, iar „White Tiger Wealth Management” s-a retras din licitaţie, potrivit anunţului transmis, marți, Bursei de Valori Bucureşti și preluat de Bursa.ro.
Potrivit aceleiași surse, a semnat cu Dynamic Selling Group SRL contractul de vânzare de active, cu privire la pachetul de active nr. 6.
„Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxoalcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică. Astfel pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC. Cu White Tiger Wealth Management s-au purtat discuţii pentru pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, dar fondul a refuzat semnarea acestuia şi a anunţat retragerea unilaterală din tranzacţie.”
În continuare, se poartă discuţii cu alţi ofertanţi dintre cei care au depus oferte angajante, a transmis compania, care a adăugat: „Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor Societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor câştigători. Informaţii importante şi cu privire la celelalte oferte angajante vor fi prezentate în scop informativ creditorilor în contextul Procesului de Vânzare. Societatea va continua să informeze piaţa cu privire la Procesul de Vânzare în conformitate cu reglementările aplicabile până la finalizarea acestuia, care se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018” mai scrie Bursa.ro.
Mai multe detalii despre vânzarea combinatului găsiți în pagina 5.